slika

Rezultati projekta PANNONSTEPPES ohrabruju i obavezuju U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine u holu zgrade Pokrajinske vlade održana je promotivna konferencija u okviru Interreg-IPA projekta „Očuvanje ključnih životinjskih vrsta panonskih stepa u pograničnom području Mađarske i Srbije“ (PANNONSTEPPES, HUSRB/1602/12/0065).

Konferenciju je otvorila Brankica Tabak, podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine a zatim su sledile prezentacije predstavnika projektnih partnera, koji su predstavili svoje projektne aktivnosti i najnačajnije rezultate koje su postigli u ovoj fazi realizacije. Konferencija je bila otvorena za sve zainteresovane ljubitelje prirode, upravljače zaštićenih područja, pokrajinske sekretarijate Pokrajinske vlade, kao i stručne i naučne institucije i organizacije koje se bave očuvanjem prirode i koji su želeli da čuju na koji način projekat doprinosi aktivnoj zaštiti pojedinih ključnih vrsta stepskih staništa, kao što je velika droplja (Otis tarda) u Srbiji i stepska šarka (Vipera ursinii rakosiensis) u Mađarskoj.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, a pored Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine partneri su Lovačko udruženje „Perjanica“ i Direkcija Nacionalnog parka „Kiškunšag“ iz Mađarske. Realizacija projekta započeta je 15. januara 2018. godine i traje do 14. jula 2019. godine. Ukupan budžet projekta iznosi 287,039.93 evra, od čega su 243.983,93 evra učešće Evropske unije (IPA).

 

NAPOMENA

Ovaj dokument je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključivo odgovornost  <ime Korisnika> i ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.

Disclaimer:

This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The content of the document is the sole responsibility of < Beneficiary’s name> and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.

No votes submitted